wij zijn lightly

Lightly is opgericht in 2010. In dat jaar besluiten Ruud Asmus, Wiebe Tamminga en Tjerks Clein hun kennis over energiezuinige verlichting te bundelen en beginnen zij gezamenlijk met Lightly.

Tjerks is afkomstig uit het bedrijfsleven, als manager van een groot horrenbedrijf. Hij focust zich binnen Lightly op de ontwikkeling van producten en is daarnaast verantwoordelijk voor de afdeling financiën en de distributie.

Ruud is afkomstig uit de wereld van systeemwanden en kwam in contact met verlichting door de samenwerking van zijn bedrijf met een leverancier van T5 TL verlichting. Ruud verzorgt bij Lightly het zoeken naar nieuwe producten, productontwikkeling en het onderhouden van de contacten met leveranciers.

Wiebe werkte voorheen bij het Kadaster en daarna als zelfstandige in de verlichtingsbranche. Hij brengt bij Lightly zijn kennis van VvE’s en de vastgoedsector in. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de marketing en PR bij Lightly

“Toen wij in 2010 Lightly begonnen, stond energiezuinige verlichting nog in de kinderschoenen. Wij zagen een groeiende vraagbehoefte. Door goed naar de klant te luisteren en op basis hiervan onze producten te ontwikkelen, kunnen wij inmiddels een breed scala aan producten leveren.
Meer dan 80% van ons assortiment ontstaat in ons eigen ontwikkelcentrum en komt van vaste fabricagelocaties. Dat geeft ons vertrouwen en zorgt voor betrouwbare producten en voor echte garantie!”

Lightly werkt vanuit drie locaties in Nederland: Schiedam, Dronten en Apeldoorn. Vanuit deze ‘salespoints’ worden klanten bezocht.
Lightly heeft een centraal magazijn in Nederland, van waaruit de producten direct geleverd worden.